3MC voor jouw gezondheid!

Baunscheidt therapie.

Baunscheidt therapie is een oppervlakkige huidacupunctuur volgens de methode ontwikkeld door Dr. Carl Baunscheidt.(ca.1847)

Hij had als uitvinder al een aantal medische instrumenten ontworpen.
Op gegeven ogenblik kreeg hij jicht en was gedwongen rust te houden. In deze periode werd hij meerdere malen gestoken door muggen. Door deze muggensteken verdwenen zijn klachten als gevolg van de jicht. Als natuuronderzoeker deed hij daarnaar verder onderzoek en ontwikkelde hij een apparaat, de levenswekker, waarmee alles kunstmatig kon worden nagebootst.


Niet alleen jicht en andere reumatische aandoeningen, maar ook vele andere klachten verbeterden of genazen door behandeling met de levenswekker.De verklaring moet worden gezocht in het feit, dat de behandeling te vergelijken is met het effect van reflextherapieën, acupunctuur enzovoort.
Bovendien heeft de behandeling volgens Baunscheidt:

  • een sterk ontgiftende werking via de huid
  • een positieve invloed op de doorbloeding van de huid en activeert de zenuwbanen en het lymfesysteem
  • een stimulerende werking op het immuunsysteem omdat antilichamen worden aangemaakt, zodat lichaamsvreemde stoffen worden gebonden en afgevoerd
  • tot gevolg heeft , het verbeteren van de stofwisseling en de hormoonhuishouding
  • direct een verlichtende werking heeft op de pijn en verkrampingen die door de pijn zijn ontstaan. Pijn en verkrampingen worden opgeheven
  • een goed resultaat bij gewrichten, waar weinig doorbloeding is zoals knie, elleboog

Deze methode is geschikt bij alle vormen van pijn-zonder-zwelling: reuma, jicht, spit, ischias, fibromyalgie, maar ook menstruatiepijnen, kaakpijn, astma en bronchitis.
Baunscheidtieren kan alle vormen van ontstekingen vanuit diep in uw lichaam naar de oppervlakte brengen en ventileren.

Reactie van de behandeling.
Er zal roodheid en jeuk ontstaan en eventueel blaasjes met vocht.  Dit is echter van korte duur. Later zien de behandelde plekken er meestal uit alsof er een zwerm bijen op losgelaten is.Adviezen na de behandeling:
• Het behandelde lichaamsdeel 24 uur droog houden (niet wassen, sporten of koelen). Lichte lichamelijke activiteiten en werken mogen gewoon doorgaan.
• Pas op dat men niet aan de huid zit en daarna in de ogen wrijft. De Baunscheidt olie mag niet in de ogen komen.
• 48 uur erna kunnen de plekken nog erg jeuken, deze plekken niet aanraken maar het jeuken "los laten komen". Tip: evt. met een droge handdoek licht wrijven.
• de eerste dagen continue (veel) water en/of  (kruiden-) thee drinken omdat de afvalstoffen met name via de urine uitgescheiden worden. Drink minstens 1½ liter water.
• 24 uur lang geen koffie, zwarte thee, alcohol en koolzuurhoudende frisdranken.
• De behandeling kan om de 10 – 14 dagen herhaald worden.

Bach Bloesem Therapie.

Dr. Edward Bach ging ervan uit dat ziekten een kans krijgen als er sprake is van een emotionele onbalans. Het in balans houden ofwel in balans terugbrengen van de emotie en de ziel zijn de belangrijkste uitgangspunten van de Bach Bloesem Therapie. De Bach Bloesem Remedies hebben tot doel om te ondersteunen in de strijd tegen ziekte, door emotionele factoren als neerslachtigheid, angst en trauma te behandelen die genezing mogelijk in de weg staan. Zij kunnen ook preventief worden gebruikt in tijden van zorgen en stress en kunnen wonderen doen als je je over het algemeen vermoeid of niet lekker in je vel voelt.

Ze kunnen o.a. ingezet worden bij depressies, angststoornissen, nervositeit, slapeloosheid, examenvrees.
Met Bach Bloesem Therapie wordt de individuele persoon behandeld, in plaats van de ziekte of de symptomen van die ziekte. Elke remedie van dr. Bach behandelt een specifieke gemoedstoestand of manier van denken.
Enkele voorbeelden hiervan zijn:

De lariks is de remedie voor mensen die weinig zelfvertrouwen hebben en zijn werking bestaat uit het wegnemen van de angst om te falen.
De gentiaan geeft nieuwe moed aan hen die een tegenslag hebben moeten incasseren.
De clematis is voor dagdromers die het moeilijk vinden om zich te concentreren op het heden.


Meestal gaat het om een mengeling van gevoelens en als we willen kunnen we de verschillende remedies met elkaar vermengen tot ontelbare combinaties. Met dit flexibele geheel van 38 remedies kunnen de uiteenlopende emotionele behoeften van elk levend wezen worden behandeld. Zo kan het ook voor dieren heel werkzaam zijn. Dit maakt het Bach-systeem uniek in zijn combinatie van kracht en eenvoud.
De Bach Bloesem Remedies kunnen heel goed gebruikt worden in combinatie met andere behandelings-methoden als Aura & Chakra Healing en Kristal & Edelsteen Therapie, ze zijn niet verslavend, ze ondermijnen niet de werking van geneesmiddelen, en zijn zo ook geschrikt voor kinderen en baby's. Het belangrijkste is wel dat je met deze - in wezen - eenvoudige therapie verbluffende resultaten kunt boeken!
Wij gebruiken de Bach Bloesem Remedies als aanvulling op onze consulten, maar het is ook mogelijk om een apart consult aan te vragen.

 

Uiteraard sluit Bach Bloesem een bezoek aan de huisarts en/of specialist niet uit. Maar dient eerder als ondersteuning!